TILMELD PROSCI KURSUS

Kontakt os

Du er velkommen til at ringe til os på 70 23 22 40, eller udfylde formularen nedenunder.

Læs persondatapolitikken her

Ring til os på 70232240

LEDELSESMÆSSIG EFFEKTIVITET KAN MÅLES OG DE EKSTRAORDINÆRE LEDERE GØR EN STOR FORSKEL

Af: Kasper Goth

Kan man egentlig måle ledelsesmæssig effektivitet? Ja – det kan man, og det gør man.

En klassisk måde at afdække lederes styrker og svagheder på er, at udføre en 360-graders måling. En 360-graders er et værktøj, hvor man spørger leder, medarbejdere, kollegaer og andre interessenter, hvordan den enkelte leder klarer sig på en række kompetencer. Målingen giver dermed et godt billede af, hvordan den pågældende leder klarer sig, hvis man spørger i dennes ”nærområde”.

HVORDAN SAMMENLIGNER MAN LEDERE?

Man sammenligner 19 såkaldte differentierende kompetencer, eksempelvis: Resultatorienteret, Sætter høje mål, Opbygger relationer og Udvikler andre.

Grundlaget for disse var et forskningsprojekt udført af Joe Folkman og Jack Zenger, hvor de sammenlignede data fra evalueringer af omkring 20.000 ledere. De undersøgte, hvilke kompetencer, der adskilte de bedste ledere (dem der scorede højest i deres 360 graders) fra de dårligste (dem der scorede lavest i deres 360 graders).

Resultatet var, at der findes en række kompetencer, som signifikant påvirker den overordnede evaluering af en leder. Altså, hvis man bliver vurderet højt på disse, er sandsynligheden for, at man får en høj score i sin 360 graders måling meget høj og omvendt.

Disse kompetencer blev skilt ud og er nu omdrejningspunktet i den nuværende 360-graders, som bruges til måling af ledelsesmæssig effektivitet og som er omdrejningspunktet for lederudviklingsforløbet ”The Extraordinary Leader”.

HVILKEN FORSKEL GØR DEN EKSTRAORDINÆRE LEDER?

En rangordning af de nu mere end 1,2 mio. lederevalueringer viser, at de bedste 20% ledere har en signifikant større påvirkning på virksomhedens resultat end de resterende 80%.

Zenger Folkman har lavet en række studier, hvor de sammenholder ledelsesmæssig effektivitet med klassiske forretningsparametre – såsom: omsætning, salgseffektivitet, medarbejdertilfredshed og kundetilfredshed mv. Disse studier viser meget tydeligt, at ekstraordinært gode ledere har en signifikant mere positiv påvirkning på virksomhedens resultater end ledere med middel eller selv lidt over middel score.

KAN ALLE BLIVE EKSTRAORDINÆRT GODE LEDERE?

Svaret er ja. Intet tyder på, at dygtiggørelse og endda opnåelse af ekstraordinært gode ledelsesmæssige kompetencer kun er for de få. Ledelse er en disciplin, der kan øves og som langt de fleste vil kunne forbedre.

Ifølge Zenger Folkmans studier er det nok at arbejde målrettet med nogle få differentierende kompetencer. Studierne viser samtidig, at der skabes væsentligt bedre resultater, hvis man fokuserer på udvikling af styrker frem for afdækning af svagheder. Styrkerne fremgår klart i 360-graders målingerne og fortæller den enkelte leder hvilke af de differentierende kompetencer, der må betragtes som styrker og som ville give mening at videreudvikle.

Studier viser desuden, at sandsynligheden for at være en ekstraordinært god leder forhøjes væsentligt, hvis man blot kan løfte 3 ud af i alt tilsammen 19 kompetencer. Hvis blot tre af de 19 differentierende kompetencer ligger i den 90. percentil – altså blandt de øverste 10% i den samlede population – øges sandsynligheden for at være en ekstraordinært god leder til omkring 80%.

Læs mere i vores white paper her

Du kan også finde mere om Zenger Folkmans kursus ”The Extraordinary Leader” her

 • “Very good! Fun! Interactive and challenging”

  Anna-Karin Ahlflood, Ericsson

 • “Excellent! I have learned so much”

  Elin Dahlkvist – Systembolaget

 • “Exceptional”

  Johan Ölën – Volvo Group

 • “Very good – Everything was there!”

  Pierre Lavorini – Volvo Group

 • “The best course I have attended to!”

  Lars Herbe – Kvadrat

 • “Very inspiring and informative”

  Margit Weygaard-Hansen – Aller Media A/S

 • “Plug & Play”

  Gitte Nørgaard – Københavns Lufthavne A/S

 • “Combining learning, food and service at very high level. Best course ever!”

  Danni Rahbek – Bestseller A/S

 • “Extremely professional carried out”

  Anitha Rutström Sparrman – Ericsson

 • “Intense and very rewarding”

  Per Larsson – EON

 • “Very good course! I want to take it again”

  Marianne Steen – Enatus Consulting AB

 • “It was an excellent, excellent course!!”

  Jakob Larsen – Novo Nordisk A/S

Info

proacteur aps
Lottenborgvej 24B,
2800 Kgs. Lyngby

+45 7023 2240
info@proacteur.com

CVR/VAT: DK29198012

Find os

×

Ring op

Skriv til os

Prosci kursus

Menu