TILMELD PROSCI KURSUS

Kontakt os

Du er velkommen til at ringe til os på 70 23 22 40, eller udfylde formularen nedenunder.

Læs persondatapolitikken her

Ring til os på 70232240

EP4: 5 TRIN TIL OVERKOMME DIN FORHINDRING FOR FORANDRING MED TIM CREASEY

Enhver forandring er en individuel rejse. Vi siger, at det ikke er organisationer, der forandrer sig; det er mennesker, der forandrer sig. Hvor hurtigt du bevæger dig, og hvor du sidder fast, er individuelt. Måske ved du, hvad du skal gøre, men ikke hvorfor. Eller du vil gøre noget, men du ved ikke hvordan. I denne episode lærer du, hvordan du opdeler din egen forandring i mindre og mere overskuelige bidder, så det er lettere at styre.

ADKAR-modellen er en fremragende model til at gøre det. Enkel og kraftfuld. Den hjælper dig med at opdele din forandringsrejse i fem enkle elementer: Bevidsthed, motivation, viden, evne og forstærkelse. Mit navn er Morten Kamp Andersen, og jeg har i dag inviteret Chief Innovation Officer hos Prosci, Tim Creasey, til at fortælle os alt om de fem elementer, og hvordan vi kan bruge hvert element, når vi gennemgår en forandring. Og ja, Tim giver dig masser af tips og tricks.

TIM VIL TALE OM:

 • Hvad de fem bogstaver står for, og hvordan du kan bruge værktøjet.
 • Hvorfor viden ikke er alt. Det vigtige første skridt til vellykket forandring er at skabe bevidsthed om, hvorfor forandringen sker.
 • Hvilke spørgsmål du kan stille dig selv for at diagnosticere de barrierer, der står i vejen for en vellykket forandring for dig.
 • At det er vigtigt at starte fra toppen. Ledere skal selv demonstrere forandringen.

HAR DU TRAVLT? HER ER DE VIGTIGSTE POINTER

Her er de vigtigste pointer, jeg har taget med fra podcasten. Men der er flere godbidder i selve afsnittet, så vi håber, du vil lytte til det hele.

# 1 Identificer barriererne for din forandring

ADKAR-modellen er et simpelt, men kraftfuldt værktøj til at diagnosticere, hvor og hvorfor barriere for forandringen opstår. Du forstår måske ikke, hvorfor forandringen sker. Du støtter den måske ikke personligt. Måske oplever du en slags fysisk eller psykologisk barriere over for forandringen. ADKAR-modellen hjælper dig med at dele forandringen op i små og håndterbare bidder, så det er lettere at identificere det faktiske problem.

# 2 Ledere er nødt til at gå forrest

Forandring er en given ting i nutidens erhvervsliv. Vi beder medarbejderne om at forandre sig hele tiden. Men for at opnå en effektiv forandring skal toplederne være forandringens ansigt og stemme. De er nødt til at gå forrest.

# 3 Det vigtigste først: kommuniker behovet for forandringen.

Tim kalder det at ‘starte ved starten’. Vi har en tendens til at hoppe direkte til viden om forandringen, i stedet for at tale om, hvorfor forandringen sker. Vi glemmer at tage fat på det grundlæggende spørgsmål: hvorfor? Hvorfor nu? Hvad hvis vi ikke gør det? Medarbejdere er mere tilbøjelige til at støtte forandringen, hvis de forstår, hvorfor den sker, og hvordan den gavner dem personligt.

VIL DU GERNE VIDE MERE? HER ER DE LINKS, JEG LOVEDE

 

FEEDBACK, KOMMENTARER OG ABONNEMENT

Jeg elsker feedback. Hvis du kunne lide det, du hørte, må du meget gerne skrive en anmeldelse eller kommentar. Uanset hvad du har på hjerte, vil jeg gerne høre det.

 

Hvis du vil vide mere om forandring, og hvordan du skaber holdbare forandringer, kan du abonnere på vores podcast på iTunes, Spotify, Google eller Stitcher eller læse mere på vores hjemmeside: www.nexum.eu

 • “Very good! Fun! Interactive and challenging”

  Anna-Karin Ahlflood, Ericsson

 • “Excellent! I have learned so much”

  Elin Dahlkvist – Systembolaget

 • “Exceptional”

  Johan Ölën – Volvo Group

 • “Very good – Everything was there!”

  Pierre Lavorini – Volvo Group

 • “The best course I have attended to!”

  Lars Herbe – Kvadrat

 • “Very inspiring and informative”

  Margit Weygaard-Hansen – Aller Media A/S

 • “Plug & Play”

  Gitte Nørgaard – Københavns Lufthavne A/S

 • “Combining learning, food and service at very high level. Best course ever!”

  Danni Rahbek – Bestseller A/S

 • “Extremely professional carried out”

  Anitha Rutström Sparrman – Ericsson

 • “Intense and very rewarding”

  Per Larsson – EON

 • “Very good course! I want to take it again”

  Marianne Steen – Enatus Consulting AB

 • “It was an excellent, excellent course!!”

  Jakob Larsen – Novo Nordisk A/S

Info

proacteur aps
Lottenborgvej 24B,
2800 Kgs. Lyngby

+45 7023 2240
info@proacteur.com

CVR/VAT: DK29198012

Find os

×

Ring op

Skriv til os

Prosci kursus

Menu