TILMELD PROSCI KURSUS

Kontakt os

Du er velkommen til at ringe til os på 70 23 22 40, eller udfylde formularen nedenunder.

Læs persondatapolitikken her

Ring til os på 70232240

DE 4 MEST INTERESSANTE FUND OM MODENHEDEN AF FORANDRINGSLEDELSE I DANSKE ORGANISATIONER

Af: Peter Harbo Clausen

proacteur har foretaget en unik undersøgelse med henblik på at måle og analysere modenhed af forandringsledelse i danske virksomheder, for bedre at forstå, hvordan virksomheder bruger forandringsledelse til at sikre succes i projekter. Endvidere ønskede vi at identificere mønstre hos de virksomheder, der gør det bedst, hvilket ville gøre det muligt for os at videregive rådgivning og bedste praksis for, hvordan vi bedst kan opnå forandringsledelsessmodenhed.

Hastigheden af forandringer i omgivelserne forventes at fortsætte med at stige, hvorfor forandringsledelse er mere relevant end nogensinde før. Fem og tre-årige strategier erstattes af et og to-årige must-win-battles, da det ydre miljø simpelthen er for uforudsigeligt til et længere perspektiv. Virksomheder vil derfor lancere endnu flere projekter, med endnu strammere frister, som er endnu mere forretningskritiske.

Forandringsledelse er en proces, værktøjer og teknikker til at håndtere den menneskelige side af forandringer, for at hjælpe projekter med at lykkes og opnå de nødvendige mål. Jo mere modne og effektive en organisations forandringsledelseskompetencer er, desto mere sandsynligt er det, at kritiske projekter vil lykkes. Evidens viser en unægtelig forbindelse mellem en organisations niveau af forandringsledelsesmodenhed og evnen til at lykkes med forandringsprojekter.

proacteur har foretaget en undersøgelse af store danske virksomheder for at forstå hvilket modenhedsniveau deres forandringsledelseskompetencer er på, og for at forstå, hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer for at opnå succesfuld forandringsledelse. På baggrund af undersøgelsen, er vi nået frem til fire konklusioner:

 1. Danske virksomheder scorer i gennemsnit lige over 2,6 på en 5-punkts skala på forandringsledelsesmodenhed, hvilket er på niveau med de bedste lande i verden. Resultatet viser også, at der stadig er masser af plads til forbedringer.
 2. Der er en betydelig værdi i at have en struktureret tilgang til forandringsledelse. Virksomheder med en struktureret tilgang scorer i gennemsnit 3,3 mod 2,4 for dem uden en struktureret tilgang.
 3. At have et Change Management Office (CMO) fremskynder modenhedsprocessen. Et CMO kan tage mange former og være placeret i mange dele af organisationen. Vores fund antyder, at uanset hvor det er placeret, forbedrer et CMO forandringsledelsesmodenhed i enhver organisation. I vores undersøgelse scorede virksomhederne med et CMO i gennemsnit 3,4 mod 2,3 for dem uden et CMO.
 4. Change Management Maturity Model Audit (MMMA), er et effektivt værktøj til at forbedre modenhed i organisationen. En revision forbedrer ikke effektiviteten i sig selv, men den hjælper virksomheder med at identificere huller og hurtige gevinster og giver inspiration til forbedringer.

Vi har beskrevet en case, hvor et stort dansk transportfirma har forbedret deres forandringsledelsesmodenhed og -effektivitet gennem en dedikeret indsats i en periode over tre år. Læringspunkterne fra deres historie er:

 1. Behandl forbedring af forandringsledelse som et projekt,
 2. Opret et CMO, og
 3. Brug CMMMA til at måle, hvor du er, til at sætte mål og til at måle fremskridt.

Du kan downloade rapporten her.

 • “Very good! Fun! Interactive and challenging”

  Anna-Karin Ahlflood, Ericsson

 • “Excellent! I have learned so much”

  Elin Dahlkvist – Systembolaget

 • “Exceptional”

  Johan Ölën – Volvo Group

 • “Very good – Everything was there!”

  Pierre Lavorini – Volvo Group

 • “The best course I have attended to!”

  Lars Herbe – Kvadrat

 • “Very inspiring and informative”

  Margit Weygaard-Hansen – Aller Media A/S

 • “Plug & Play”

  Gitte Nørgaard – Københavns Lufthavne A/S

 • “Combining learning, food and service at very high level. Best course ever!”

  Danni Rahbek – Bestseller A/S

 • “Extremely professional carried out”

  Anitha Rutström Sparrman – Ericsson

 • “Intense and very rewarding”

  Per Larsson – EON

 • “Very good course! I want to take it again”

  Marianne Steen – Enatus Consulting AB

 • “It was an excellent, excellent course!!”

  Jakob Larsen – Novo Nordisk A/S

Info

proacteur aps
Lottenborgvej 24B,
2800 Kgs. Lyngby

+45 7023 2240
info@proacteur.com

CVR/VAT: DK29198012

Find os

×

Ring op

Skriv til os

Prosci kursus

Menu