TILMELD PROSCI KURSUS

Kontakt os

Du er velkommen til at ringe til os på 70 23 22 40, eller udfylde formularen nedenunder.

Læs persondatapolitikken her

Ring til os på 70232240

Change management maturity model

I et moderne forretningsklima er forandring en nødvendighed og behovet for forandringsledelse er ligeledes uundgåeligt. Det er dog ikke muligt at skære alle organisationer over en kam – og forandringsledelse er derfor ikke en universalløsning, som bare kan overføres til alle virksomheder. Derfor arbejder vi hos proacteur med Proscis change management maturity model.

Men hvad er det egentlig for en størrelse? Og hvordan anvender vi change management maturity modellen i praksis? Det kan du læse mere om i dette indlæg.

5 stadier af forandringsmodenhed

Change management maturity modellen er udviklet af Prosci, som er verdens førende konsulentvirksomhed inden for forandringsledelse. Idéen med Proscis change management maturity model er at vurdere, hvorvidt en organisation er moden til at implementere forandring – og ligeledes at afgøre, om forandringsledelse vil være rentabel.

Modellen beskæftiger sig med fem stadier af modenhed. I organisationer, der befinder sig på første stadie i Proscis change management maturity model, vil der være stor risiko for fejlslagne forandringsprojekter, mens virksomheder, der befinder sig på de højere stadier, vil have bedre forudsætninger for at implementere og forankre forandring.

Jo højere et stadie en organisation befinder sig på, desto bedre er den altså rustet til forandringsledelse – både kompetence- og kommunikationsmæssigt. I en organisation på tredje stadie vil der eksempelvis være en vis modenhed i forhold til forandring – dog kun i enkelte afdelinger. På femte stadie forstår og accepterer alle afdelinger og medarbejdere behovet for forandringsledelse samt de processer, der er nødvendige for en succesfuld forandring. En organisation på dette stadie vil ligeledes have den potentielt største succesrate ved implementering af forandringer.

Change management maturity modellen i praksis

Hos proacteur anvender vi Proscis change management maturity model til at vurdere hvilke forandringsprocesser, der skal initieres i en given organisation. For eksempel vil det første skridt for en organisation i første stadie være at træne medarbejdere og ledelse i forandringsledelse, mens vi vil igangsætte andre processer i organisationer på højere stadier.

Har du spørgsmål til Proscis change management maturity model, eller vil du bare blive klogere på forandringsledelse generelt, er du altid velkommen til at kontakte proacteur.

 

 • “Very good! Fun! Interactive and challenging”

  Anna-Karin Ahlflood, Ericsson

 • “Excellent! I have learned so much”

  Elin Dahlkvist – Systembolaget

 • “Exceptional”

  Johan Ölën – Volvo Group

 • “Very good – Everything was there!”

  Pierre Lavorini – Volvo Group

 • “The best course I have attended to!”

  Lars Herbe – Kvadrat

 • “Very inspiring and informative”

  Margit Weygaard-Hansen – Aller Media A/S

 • “Plug & Play”

  Gitte Nørgaard – Københavns Lufthavne A/S

 • “Combining learning, food and service at very high level. Best course ever!”

  Danni Rahbek – Bestseller A/S

 • “Extremely professional carried out”

  Anitha Rutström Sparrman – Ericsson

 • “Intense and very rewarding”

  Per Larsson – EON

 • “Very good course! I want to take it again”

  Marianne Steen – Enatus Consulting AB

 • “It was an excellent, excellent course!!”

  Jakob Larsen – Novo Nordisk A/S

Info

proacteur aps
Lottenborgvej 24B,
2800 Kgs. Lyngby

+45 7023 2240
info@proacteur.com

CVR/VAT: DK29198012

Find os

×

Ring op

Skriv til os

Prosci kursus

Menu